Azijietiškas padažas – ne tik Azijos virtuvei. 5 idėjos, kaip sunaudoti iki paskutinio lašo

Laidos Alfo Vila rubrika #AlfoBlonknotas skirta #zerowaste idėjoms skleisti ir įgyvendinti. Juk gana dažnai nusiperkame maisto produktą, kurį panaudojame tik vieną kartą kokiam nors ypatingam patiekalui ruošti, o su likučiu nežinome, ką daryti.

O juk geriausia, kai produktas (beje, kiti virtuvės reikmenys – taip pat) yra daugiafunkcis, t. y. ne vieno patiekalo herojus.


azijietiškas padažas_kur naudoti azijetišką padažą_Alfo patarimai
Alfo Ivanausko nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Liko citrusinių vaisių uogienės? 8 būdai, kur ją sunaudoti


Kur galima sunaudoti saldžiarūgščio azijietiško padažo likučius?


Alfo idėjos:

Padažas sūriems blyneliams. Tiesiog sumaišykite azijietišką padažą su grietine ir turėsite neatsivalgomą pagardą.

Marinatams. Tobulai tinka grybams, mėsai, paukštienai marinuoti ir gardinti.

Makaronų patiekalams. Pakepkite daržoves, įpilkite saldžiarūgščio padažo, permaišykite ir turite nuostabaus azijietiško stiliaus padažo makaronams.

Suktinukų pagardui. Smulkiai supjaustykite prinokusį mangą, pagardinkite jį laimo sultimis, azijietišku padažu, išmaišykite ir mirkykite springrolsus arba gardinkite juo sumuštinį su vištiena.

Pusrytinei grikių košei. Pakepkite aliejuje svogūną, česnaką, pjaustytą pomidorą, įpilkite padažo, išmaišykite ir gardinkite virtas grikių kruopas: labai skanus pusryčių patiekalas

Ledams gardinti. Labai pikantiškas pasiūlymas! Lašeliu azijietiško padažo pagardinkite savo mėgstamus ledus.


kur naudoti azijietišką padažą_Alfo patarimai
Alfo Ivanausko nuotr.

Skanaus.