Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Karšti sumuštiniai su triušiena ir obuoliais

Jeigu dar nebandėte, išbandykite, kad įsitikintumėte, jog karšti sumuštiniai yra kone einamiausias patiekalas net rimtuose vakarėliuose. Receptas, kuris praturtins žinias apie karštą sumuštinį.

karštas sumuštinis su triušiena, Alfo receptai, Alfas vienas namuose, užkandis

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA.



Karštiems sumuštiniams pagaminti reikia:

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių

  • 2 nuluptų ir išnagrinėtų obuolių

  • BASSO purškiamo alyvuogių aliejaus

  • 8 riekelių TOSTE skrudinamosios duonos „Vaikams“

  • 100 g mocarelos sūrio

  • 0,5 vid. svogūno

  • 50 g DVARO fermentinio sūrio 50 % rieb.

  • Žiupsnelio mėtų

  • 40 g DVARO sviesto 82 % rieb.

  • 4 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • Šviežių žolelių (papuošimui)

  1. Supjaustykite LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles nedideliais gabaliukais, apibarstykite rūkyta paprika, SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“ ir SANTA MARIA akmens druska. Supjaustykite obuolius. Apipurškite triušieną ir obuolius BASSO purškiamu alyvuogių aliejumi. Dėkite ant skardos išklotos sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 180 o C temperatūroje. Neperkepkite triušienos, jai užteks 8 min., obuoliams – 20 min., kol jie suminkštės, bet neištiš.

  2. TOSTE skrudinamąją duoną „Vaikams“ apskrudinkite orkaitėje su grilio funkcija.

  3. Iškepusią triušieną ir obuolius susmulkinkite.

  4. Supjaustykite mocarelą, svogūnus. DVARO fermentinį sūrį 50 % rieb. sutarkuokite. Pasmulkinkite mėtas.

  5. Ištraukite iš orkaitės duoną ir neapskrudusią pusę patepkite DVARO sviestu 82 % rieb. ir ta pačia puse dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Apskrudusią pusę tepkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažu „Originalus“, pabarstykite tarkuoto sūrio. Berkite keptą triušieną, obuolius, svogūnus. Užbarstykite mėtų, dėkite mocarelos sūrį ir vėl pabarstykite tarkuoto sūrio. Viską pagardinkite juodaisiais pipirais „Tellicherry“.

  6. Sumuštinius kepkite orkaitėje su karšto apipūtimo funkcija 200 o C temperatūroje apie 8 minutes, kol gražiai apskrus.

  7. Iškepus sumuštiniams, sudėkite juos vieną ant kito, vidine įdaro puse ir suspauskite. Taip sumuštiniai bus traškūs išorėje ir minkšti bei sultingi viduje. Galite papuošti šviežiomis žolelėmis ir patiekti perpjovus per pusę.


ALFO PATARIMAI:

· Triušieną galite keisti vištiena.

· Rinkitės saldžiarūgščius obuolius. Jei nemėgstate keptų obuolių, galite juos keisti kriaušėmis arba dėti mangą apšlakstytą citrinos sultimis.

· Jei nemėgstate, galite svogūnų nedėti.

· Tokius sumuštinius galite patiekti su šviežiomis salotomis.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI