Reikia:
4 kalakutienos filė gabaliukų (po 100 g)
4 riekelių vytinto kumpio
50 g didelių špinatų lapų
½ šaukštelio česnakų granulių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
50 g sviesto
100 ml baltojo vyno
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
• Mėsos gabaliukus lengvai pamuškite, pasūdykite, pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir česnakų granulėmis.
• Ant kiekvieno gabaliuko uždėkite po riekelę kumpio, mažą gabaliuką sviesto, po to – špinatų lapus ir susukite suktinuką.
• Didelėje keptuvėje storu dugnu – tokioje, kurią galima būtų šauti į orkaitę – aliejaus ir sviesto mišinyje (imkite dalį likusio sviesto, ne visą) apkepkite suktinukus iš visų pusių. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min.
• Išimkite, į keptuvę supilkite vyną, nugarinkite iki pusės. Dėkite likusį sviestą ir jį ištirpinkite. Suktinukus pašildykite padaže. Patiekite kartu su keptomis bulvėmis.