top of page

Kūčių receptai. Kūčiukai per 1 minutę

Išsikepti kūčiukų yra viena gražiausių metų tradicijų. Jeigu turite nedaug laiko, jeigu manote, kad tai sudėtinga, šis receptas – kaip tik jums.

Kūčiukai, Alfas vienas namuose, Kūčių ir Kalėdū receptai, kepiniai
VMG nuotr.


Kūčiukams pagaminti reikia:

  • 200 g miltų

  • 3 g DR. OETKER sausų mielių

  • Žiupsnelio DR. OETKER vanilinio cukraus

  • 50 g išlydyto šilto DVARO švelniai sūdyto sviesto 82 % rieb.

  • 100–120 g šilto vandens (arba šilto pieno)

  • 2 šaukštų grūstų aguonų

  • 2 šaukštelių DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • Žiupsnelio druskos

1. Visus ingredientus sumaišykite su puse miltų kiekio, DR. OETKER vaniliniu cukrumi, DR. OETKER sausomis mielėmis, DVARO švelniai sūdytu sviestu 82 % rieb., DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir šiltomis rankomis lengvai maišykite, po truputį dėkite likusius miltus, kol gausite tešlą. Tešla turėtų būti elastinga. Sukočiokite ploną ritinėlį, jį supjaustykite ir dėkite ant skardos išklotos sviestiniu popieriumi. Man skaniausi kūčiukai – lukštento lazdyno riešuto dydžio.

2. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 7–8 minutes. Jei norite, kad būtų traškūs, kepkite iki auksaspalvio atspalvio, jei norite, kad kūčiukai būtų traškūs tik iš išorės, o viduje minkšti, kepkite trumpiau.


ALFO PATARIMAI:

· Jei Kūčių vakarienei nenaudojate pieno produktų, galite juos pakeisti augaliniais (augaliniu pienu ir augaliniu aliejumi tokiomis pačiomis proporcijomis).

· Grūstos aguonos suteiks kūčiukams daugiau skonio, be to, ne taip prilys į tarpdančius.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page