Laukiamiausias Kūčių skanėstas – kūčiukai, o Alfas kviečia susikurti naują gražią tradiciją – kūčiukų vainiką. Juk smagu ir prasminga, kad kiekvienas šeimos narys nuo jo atsilauš mažą dalelę sau.

Kūčiukams pagaminti reikia:
200 g miltų
3 g sausų mielių
Žiupsnelio vanilinio cukraus
4 šaukštelių kanapių sėklų
3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus (arba 50 g išlydyto sviesto)
100–120 g šilto vandens (arba šilto pieno)
2 šaukštų grūstų aguonų
1 šaukšto šviesiojo sirupo
Žiupsnelio druskos
1. Visus ingredientus sumaišykite su ½ miltų kiekio, vaniliniu cukrumi, sausomis mielėmis, aliejumi, cukraus sirupu, kanapių sėklomis ir šiltomis rankomis lengvai maišykite, po truputį dėkite likusius miltus, kol gausite tešlą. Tešla turėtų būti elastinga. Sukočiokite ploną ritinėlį ir jį supjaustykite. Man skaniausi kūčiukai – lukštento lazdyno riešuto dydžio.
2. Ant skardos su sviestiniu popieriumu su didesne ir mažesne lėkštėmis nusibrėžkite didelį ratą, jame mažesnį ratą. Į formą, šalia vienas kito (tik su mintimi, kad jie dar išsipūs), sudėliokite kūčiukus.
3. Kepkite 190 °C temp. su karšto apipūtimo funkcija apie 7–8 min. Jei norite, kad būtų traškūs, kepkite iki auksaspalvio atspalvio, jei norite, kad kūčiukai būtų traškūs tik iš išorės, o viduje minkšti, kepkite trumpiau.
4. Labai svarbu, jog iškepusius kūčiukus dar paliktumėte kambario temperatūroje per naktį, kad vainikas sutvirtėtų.
ALFO PATARIMAI:
· Papuoškite jį kaspinu ir dalinkitės su artimaisiais.
· Galite gaminti tiesiog atskirus kūčiukus.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Gardžių atradimų.