top of page

Užkandinėje prie jūros – burgeris specialiai damoms!

Jei mėsainiai – jūsų silpnybė, tuomet viešėdami pajūryje mėsaininės „DOCK“ (liet. dokas) neaplenksite. Barų ir pabų apsuptyje įsikūrusi industrinio stiliaus vieta liepos 7-ąją atšoko pirmąjį gimtadienį ir jau spėjo įgyti autoritetą tarp šios maisto kategorijos fanų.

Faina čia, Klaipėdoje, gyventi. Prieš 2 metus atsikrausčiau. Vasarą išvis kaip kurorte – nėra kamščių, spaudimo, jūra čia pat“, – pasakoja Alytuje užaugusi ir 13 metų Vilniuje praleidusi mėsaininės viena „Dock“ įkūrėjų Vaida Doškutė.

Valerijos Stonytės nuotr.


V. Doškutė aptarnavimo ir svetingumo sritimis domėjosi nuo pat paauglystės, tačiau daugelį metų paskyrė IT sferai. Linas Puzonas, su kuriuo šią vietą kartu kūrė ir atidarė, savo gyvenimą atidavė automobiliams. Taip buvo iki kol vieną dieną abu nusprendė išpildyti savo svajonę – atidaryti barą: „Žinote tuos žmones, kurie nori turėti barą? Mes iš tos serijos. Juose kaip ir gyvendavome – ten bėgdavo visas mūsų laisvalaikis. Mąstėme taip: kuo mažesnis miestas, tuo daugiau gali kažko atnešti. Nebūsi dar vienas, kaip Vilniuje.“

Valerijos Stonytės nuotr.


Taip prieš dvejus metus, kovo pabaigoje, pora užregistravo įmonę, po pusantrų metų pradėjo veikti „DOCK“. Dėl remonto darbų atidarymas kiek užtruko. „Šis pastatas, pastatytas per krizę, buvo apleistas. Kai jį ėmė tvarkyti, reikėjo viską įrengti – šildymą, elektrą, vėdinimą“, – pradžią prisimena pašnekovė.

Į Klaipėdą iš Vilniaus emigravę baro įkūrėjai turėjo aiškią viziją: norėjo siūlyti kokybiško maisto prie alaus, o gerų burgerių Klaipėdoje nebuvo, todėl idėja juos ruošti kilo natūraliai. Savininkai norėjo, kad vieta būtų su atvirais langais, industriniu interjeru, lofto stiliaus. Tuo metu kaip tik atsirado šios patalpos, dėl kurių reikėjo pakovoti, nes, kaip sako, šioje rinkoje pora buvo niekas.

Valerijos Stonytės nuotr.


„Pradėjome galvoti, kas yra Klaipėda: ne tik saulė ir paplūdimiai, bet ir didžiulis uostas, pramonė. Idėjų industriniam interjerui toli ieškoti nereikėjo. Norėjome, kad pavadinimas nurodytų į vietą, kad žmonės joje susitiktų. Einu į klubą, kambarį, laivą, doką. Kad tai nebūtų „Pas mane“ ar kažkas tokio. Visa tai susiderinome su dizaineriu Ramūnu Maniku, kuris Klaipėdoje yra sukūręs daug visuomeninių interjerų: „Seven“, „Tabu“, „Raketa“, „Momo grill“, – paaiškino pašnekovė.

Damų mėsainis (6,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.


Jeigu atidarinėtų vietą Vilniuje, tuomet interjeras būtų dar labiau industrinis – betoniniai stalviršiai, ne mediniai. Bet, anot pašnekovės, klaipėdiečiai yra konservatyvesni, todėl interjeras sušvelnintas. Pavyzdžiui, iš pradžių visi bijojo atvirų langų, tačiau įkūrėjai nenusileido.

Meniu. Pradėsime nuo esmės – 10 skirtingų mėsainių (6,50–9 Eur; du vegetariški pasirinkimai), kiekvienam naudojama po 180 g tik Black angus jautienos: „Kaina aukšta, bet mėsa tobula, ją augina labai faini žmonės. Galbūt yra pigesnių alternatyvų, bet mes renkamės bendruomeniškumą.“

Čorizo mėsainis (8,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.


Mėsainiams naudojamos kepyklos Gargžduose keptos trijų rūšių bandelės: tradicinė brioche, tamsi ruginių miltų ir špinatinė. Priklausomai nuo mėsainio, parenkama ir idealiausia bandelė: „Ruginė turi kartumo, todėl ant jos dedame plėšytą jautieną su daugiau padažų. Ant „Rūkyto“ dedame rūkytą mėsą ir rūkytą majonezą. Klasikiniuose su čorizu ar vištiena dedame brioche, nes riebumas gerai dera su bandelės saldumu, špinatinė – vegetariškuose. Dar turime damų burgerį, specialiai subalansuotą moterims. Seniai žinojau, kad tokį reikia sukurti. Ant špinatinės bandelės, kuri šiek tiek sveikesnė ir mažesnė, neperkrautas kiekis vištienos, ne majonezinis padažas, o fetos, bei pomidoras ir salota.“

Rūkytas mėsainis (9 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.


Prie burgerių galima pasirinkti vieną priedą, kuris į kainą įskaičiuotas – bulvių čipsai, tarkuoti iš šviežių bulvių ir kepami gruzdintuvėje, aštrios pupos arba salotos iš cukinijos, agurko, šiek tiek salotų lapų ir fetos padažo.

Be mėsainių „DOCK“ meniu rasite keletą užkandžių (pavyzdžiui, įdomiai skambančius traškius agurkus (4 Eur)), jautienos sriubą (6 Eur), salotų (5,50-7 Eur) ir desertų (jų patys neruošia). Šaltuoju metų laiku čia galima užsukti dienos pietų, o kiekvieną savaitgalį – vėlyvųjų pusryčių.

Adresas:  Žvejų g. 4, Klaipėda (vasaroja ir Palangoje (Meilės al. 5)

Darbo laikas: I–VII 12:00–00:00

„Facebook“ paskyra ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page