Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Humuso variacijos


Tradiciškai humusas gaminamas iš trintų avinžirnių bei sezamų sėklų padažo „tahini“.

Sutrinkite visus produktus kartu. Jei reikia, tirštumui sureguliuoti naudokite arba virintą vandenį, arba, jei virėte ankštinius patys, vandenį, likusį nuo ankštinių virimo. Klasikinis humusas turi būti glotnus. Mes laužome stereotipus ir deriname ankštinius su daugybe įvairių ingredientų.




Klasikinis humusas


  • 240 g konservuotų avinžirnių (1 maža skardinė)

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto „tahini“ pastos

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • ½ šaukštelio aitriosios paprikos

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos


Humusas su burokėliais ir kanapėmis


  • 1 vid. dydžio kepto burokėlio

  • 240 g konservuotų avinžirnių

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 kupino šaukšto kanapių sėklų branduolių

  • ½ šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos


Humusas su keptomis paprikomis ir graikiniais riešutais


  • 2 keptų paprikų

  • 240 g konservuotų avinžirnių

  • 1–2 skiltelių česnako

  • 50 g šaltame vandenyje mirkytų graikinių riešutų

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • ¼ šaukštelio aitriosios paprikos

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos


Lęšių humusas su alyvuogėmis


  • 50 g kalamatos alyvuogių

  • 240 g konservuotų lęšių

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ šaukštelio saldžiosios paprikos

  • ¼ šaukštelio aitriosios paprikos

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos


Humusas su artišokais ir kedrais


  • 3–4 konservuotų artišokų žiedynų

  • 2 šaukštų šaltame vandenyje mirkytų kedrinių pinijų

  • 240 g konservuotų avinžirnių

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • Humusas su keptais batatais

  • 1 nedidelio kepto batato (apie 200 g)

  • 240 g konservuotų avinžirnių

  • 1 skiltelės česnako

  • 50 g nuluptų ir skrudintų migdolų

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • ½ šaukštelio rūkytos paprikos

  • ¼ šaukštelio aitriosios paprikos

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI