top of page

Halumio ir cukinijų iešmeliai su romesco padažu


Halumio ir cukinijų iešmeliai su romesco padažu, vmg receptas

3-4 asm.

Gaminimas 45 min.


Reikia:

  • 200 g halumio sūrio

  • 1 cukinijos

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio džiovinto raudonėlio

  • Aliejaus (kepti)

  • Romesco padažui:

  • 2 keptų raudonųjų paprikų

  • 100 ml pomidorų savo sultyse

  • 100 g migdolų riekelių

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio aitriosios paprikos

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Gražgarsčių (patiekti)

1. Supjaustykite halumį ir cukiniją vienodo dydžio lazdelėmis. Pabarstykite druska, raudonėliu ir pašlakstykite aliejumi. Suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grilio po 4–5 min. iš kiekvienos pusės.

2. Keptas paprikas nulupkite, sudėkite į trintuvo indą, taip pat sudėkite pomidorus, migdolus, česnaką, aitriąją papriką. Viską sutrinkite. Supilkite actą, alyvuogių aliejų, įberkite druskos.

3. Cukinijų ir sūrio iešmelius patiekite su romesco pa

Naujausi įrašai

bottom of page