Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Duona ant šakos su prieskoniais



Laidą ir patiekalo video receptą rasite ČIA


8 vnt.


Reikia:

  • 250 ml vandens

  • 350 g miltų

  •  4 g sausų mielių

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA akmens druskos

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA Viduržemio jūros prieskonių

1. Tešlai sumaišykite visus ingredientus ir minkykite, kol bus glotni tešla. Suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite plėvele ir dėkite nakčiai į šaldytuvą. Rinkitės patogų transportavimui indą. Tešlos tūris padidės 2–3 kartus, tad indas turi būti gana didelis.

2. Pakilusią tešlą padalinkite į 4–6 dalis, lengvai jas pakočiokite arba tiesiog ištempkite į pailgus, nestorus liežuvėlius. Jais apvyniokite paruoštas lazdyno šakas. Dėkite jas į kepsninę ir kepkite kartkartėmis pavartydami 10–15 min.