Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Dar daugiau skaidulų: kepti batatai – geriau nei keptos bulvės!


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 35–40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 800 g nedidelių batatų

  • Aliejaus

  • Druskos

  • 1 šaukštelio raudonosios saldžios paprikos

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio aitriosios paprikos

  • 200 g jogurto patiekti

  • 50 ml žolelių aliejaus

  • Įvairių žolelių arba susmulkintų brokolio žiedų arba smulkintų kopūstinių kotelių (pabarstyti)


  1. Kruopščiai nuplaukite batatus. Supjaustykite juos skiltelėmis, sudėkite į dubenį, suberkite prieskonius ir druską, pašlakstykite aliejumi. Sumaišykite. Sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 35 min. arba kol batatai iškeps.

  2. Patiekite su jogurtu, pašlakstykite žolelių aliejumi ir pabarstykite pasirinktais pabarstais.



Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg