Cukinijų duona

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Cukinijų duona



    6-8 asm.

    Gaminimas 15 min.

    Kepimas 1 val.

    Orkaitės t-ra 170 °C


    Reikia:

    • 1 cukinijos (300–350 g)

    • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio

    • 4 kiaušinių

    • 100 ml aliejaus

    • 1 šaukštelio Provanso žolelių

    • 250 g miltų

    • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių

    • 1 šaukštelio druskos

    • 1–2 šaukštelių juodųjų sezamų

    1. Pailgą kekso formą (11×33 cm) išklokite kepimo popieriumi.

    2. Pusę cukinijos sutarkuokite smulkiai, pusę – pailgomis riekelėmis. Tarkuotą cukiniją nuspauskite.

    3. Kiaušinius paplakite su aliejumi, suberkite sūrį ir išmaišykite.

    4. Miltus persijokite su druska ir kepimo milteliais. Suberkite mišinį į kiaušinių ir aliejaus masę, lengvai išmaišykite. Pabaigoje sukrėskite smulkiai tarkuotą cukiniją ir Provanso žoleles. Išmaišykite.

    5. Pusę tešlos kiekio sudėkite į formą, ant viršaus sudėkite cukinijų riekeles, sudėkite likusią tešlą, išlyginkite viršų ir pabarstykite juodaisiais sezamais. Kepkite apie 60 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg