top of page

Cukinijų pakoros su raita (Receptas)

Cukinijų pakoros (kepsneliai, paplotėliai – tai populiarus gatvės maistas Indijoje) su gaiviu padažu labai tiks lengviems, bet sotiems pietums arba vakarienei.

cukinijų kepsneliai su padažu_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


Cukinijų kepsneliams su padažu paruošti reikia:

  • 2 cukinijų (~700 g)

  • 100 ml nealkoholinio šviesiojo alaus ŠVYTURYS EKSTRA

  • 2 cm gabaliuko imbiero

  • 1 ryšelio kalendrų

  • 1 žalios aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • 1 šaukštelio ciberžolės

  • ~200 g avinžirnių miltų

  • 30 g ryžių miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (gruzdinimui)

RAITAI:

  • 2 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejaus

  • 1 šaukštelio kumino

  • 1 šaukštelio garstyčių sėklų

  • 2 trumpavaisių šviežių agurkų

  • 1 mėsingo pomidoro

  • 500 ml DOBILAS ekologiško kefyro

  • Keleto kalendros šakelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Sutarkuokite cukiniją su oda burokine tarka. Lengvai nuspauskite. Sutarkuokite imbierą, smulkiai supjaustykite kalendras ir papriką. Sumaišykite su cukinija.

  2. Suberkite prieskonius, druską ir viską išmaišykite. Supilkite nealkoholinį šviesųjį alų ŠVYTURYS EKSTRA. Išmaišykite.

  3. Suberkite avinžirnių miltus sumaišytus su ryžių miltais ir kepimo milteliais. Suformuokite rutuliukus ir iš karto gruzdinkite. Tešlos nelaikykite ilgai.

  4. Įkaitinkite aliejų, dėkite rutuliukus ir kepkite iki gražios gintarinės spalvos. Pakoras patiekite su raita.

  5. Raitai keptuvėje pakaitinkite OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejų ir suberkite kuminą bei garstyčių sėklas. Nustatę mažą kaitrą šildykite prieskonius, kol pasiskleis kumino kvapas.

  6. Supjaustykite nedideliais gabaliukais šviežius agurkus ir pomidorą.

  7. Suberkite agurkus ir pomidorus į indą, pilkite DOBILAS ekologiško kefyro. Supilkite kumino ir garstyčių sėklas su aliejumi į jogurtą, išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite smulkintų kalendrų lapelių ir leiskite pastovėti 10–15 min.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page