Bulvių riekelių pyragas

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Bulvių riekelių pyragas


    Reikia:

    • 6–8 vienodo dydžio bulvės

    • 80 g sviesto

    • 1 šaukštelis Provanso žolelių

    • žiupsnelis druskos

    • šviežiai grūstų juodųjų pipirų


    1. Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite storasienę kepimo formą, gausiai ištepkite ją sviestu.

    2. Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausia – specialia pjaustykle).

    3. Ištirpinkite sviestą, bet jo nekaitinkite, įberkite Provanso žolelių, druskos ir pipirų.

    4. Bulvių griežinėlius sudėkite į sviestą ir atsargiai pamaišykite, kad visos riekelės būtų juo padengtos. Išdėliokite griežinėlius formoje.

    5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Ar bulvės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg