top of page

Bandelės su varške – nostalgiškas dvelksmas



Reikia:

  • 100 ml vandens

  • 75 ml pieno 20 g mielių

  • 0,5 kg miltų 2 kiaušinių 70 g ištirpinto sviesto 70 g cukraus Žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 250 g varškės

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštų vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 1 šaukšto miltų

  • 250 g tiršto džemo

  • Kiaušinio plakinio (patepti)


  1. Mieles, šiltą vandenį ir pieną, 2 šaukštus cukraus sumaišykite ir palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų. Po to sudėkite visus likusius produktus, skirtus tešlai, ir gerai išminkykite. Virtuvinis kombainas BOSCH MUM5 bus jūsų geriausias padėjėjas.

  2. Dėkite tešlą į šaldytuvą, geriausiai nakčiai. Bet galima ir kelioms valandoms.

  3. Įdarui skirtus produktus sumaišykite.

  4. Bandeles formuokite kaip nurodyta schemose – ant apskritimo dėkite varškės įdaro ir suformuokite. Palikite bandeles kilti 45-50 min. Prieš kepdami patepkite kiaušinio plakiniu.

  5. Taip pat galite po varškės įdaru dėti ir džemą arba vaisiaus gabaliuką.

  6. Kepkite įkaitintoje iki 190 °C apie 25 min.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page