AŠ Ikona vmgonline

Balandėliai su grybais ir bolivinėmis balandomis



4 asm.

Gaminimas 55 min.


Reikia:

  • 8 paruoštų baltagūžių* kopūstų lapų

  • 200 ml per naktį mirkytų bolivinių balandų

  • 200 ml per naktį mirkytų nekepintų grikių

  • 6 šviežių arba šaldytų baravykų (galite naudoti ir ruduosius pievagrybius)

  • 1 saulėje džiovinto pomidoro

  • 2 svogūnų

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • 1 skiltelės česnako

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 šaukšto Provanso žolelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 300 ml daržovių sultinio

1. Supjaustykite svogūnus plonomis riekelėmis, sumaišykite su cukrumi ir kepkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Sudėkite į svogūnus plonomis riekelėmis supjaustytus grybus ir pakepkite juos, kol lengvai apskrus.

2. Pomidoro puselę sutrinkite grūstuvėje kartu su česnako skiltele, sukrėskite į grybus, viską permaišykite ir pakepinkite.

3. Kruopas sumaišykite su grybais ir svogūnais, įberkite Provanso žolelių, druskos. Sumaišykite, dėkite šio įdaro į kopūstų lapus ir suvyniokite balandėlius.

4. Sudėkite balandėlius į aliejumi pateptą kepimo indą, supilkite sultinį ir troškinkite orkaitėje 20–25 min.

*Taip pat galite naudoti ir raugintų kopūstų lapus.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg