top of page

Baimės faktorius: žurnalistė Daiva Žeimytė Tailande valgė įvairiausių rūšių vabalus

Garsi žurnalistė ir televizijos laidų vedėja Daiva Žeimytė, šiuo metu atostogaujanti Tailando sostinėje Bankoke, vos už 0,60 Eur įsigijo maišelį keptų vabalų ir viską suvalgė! Jos feisbuko draugai, išvydę nuotraukas su vabalu dantyse, apipylė Daivą pagyrimais už drąsą. O mes klausiame, ar buvo skanu.

Daivos Žeimytės nuotr.


Daiva, ar esi iš tų žmonių, kurie, atvykę į egzotiškus kraštus, visada bando paragauti kažką ypatingo?

Taip, aš visada visur bandau viską. Vabalai, gyvatės kraujas, skorpionų užpilas – ragauju viską, ką konkreti šalis turi egzotiško. Draugai kartais manęs nesupranta, bet tokie eksperimentai man nėra nemalonūs. Veikiau smalsu, nes kiekviena šalis turi ne tik savo kraštovaizdį, kultūrą, bet ir virtuvę. Ir net jei tai bus kepti tarakonai, man tinka.

Kaip Bankoke nusprendei degustuoti vabalus?

Iš tiesų labai norėjau jų paragauti. Po visą Bankoką vaikščiojau ieškodama kažko panašaus, kol radau gatvės prekeivių, siūlančių keptus vabalus su prieskoniais. Tokių dalykų lengviau rasti turguje, bet pavyko aptikti ir gatvėje.

Ką tiksliai valgei?

Tai vadinama vabalų miksu: žiogai, tarakonai, kažkokios didelės skruzdėlės ir juodi vabalai. Šie buvo neskaniausi iš rinkinio. O baisiausia buvo prisiversti sukramtyti tarakoną. Bet… viskas įmanoma!

Daivos Žeimytės nuotr.


Kuri vabalo dalis valgoma?

Visas vabalas. Tik ne visi susikramto. Skonis – kaip traškučių. Taigi, nieko baisaus. Baltymai ir tiek.

Kokia vabalų rinkinio kaina?

Nedidelis maišiukas nekainavo nė euro. Apie 0,60 Eur. Iš tiek nepavalgysi, bet užsisakius didesnį išeitų puiki vakarienė.

Kai valgai kažką tokio, labai baisu, kad skrandis naujus svečius sutiks priešiškai. Ar po eksperimento jauteisi gerai?

Aišku, kad gerai. Juk tai buvo tik vabaliukai.

Naujausi įrašai

bottom of page