Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

6 aukso vertės patarimai šaltibarščių gerbėjams

Tikras lietuvis į šaltibarščius visada įdės kokį slaptą ingredientą, kuris šiam vasaros topui suteiks tokį ypatingą poskonį, apie kurį giminėje pasklis legendos.


Šaltibarščiai, šalta sriuba, burokėliai, grūdėtosios garstyčios, kaip gaminti šaltibarščius, Alfo patarimai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Regis, yra tokia paprasta sriuba, bet iš tiesų ji turi begales intriguojančių paslapčių, nesudėtingų, bet keičiančių skonį iš esmės. Keletas patarimų, kurių poveikis, tikėtina, patiks ir Jums:


1. Šaukštas garstyčių

Laiko patikrintas triukas, kuriam reikia ne bet kokių, o grūdėtųjų garstyčių.. Pakaks vieno šaukšto, kad bendras šaltibarščių skonis smarkiai pasikeistų į gera. Garstyčios suteiks lengvo, vos juntamo aštrumo ir rūgštelės, bet net įgudusiam šaltibarščių vertintojui nebus aišku, kas tiksliai nutiko su sriuba, kad ji taip pagerėjo.


garstyčios
Running Vita nuotr.

2. Temperatūra

Visi pripažins, kad skaniausi šaltibarščiai – tie, kurie yra maloniai vėsūs. Jokiu būdu ne kambario temperatūros (iškart dingsta pusė šios sriubos valgymo auros), ne su ledų kubeliais (čia toks pat nu