Antiena su daržovėmis ir terijakio padažu
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Antiena su daržovėmis ir terijakio padažu


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Reikia:

  • 2 antienos filė

  • ½ nedidelio raudonojo kopūsto

  • 400 g violetinių bulvių

  • 2 raudonųjų svogūnų

  • 2 apelsinų

  • 150 ml terijakio padažo

  • 50 ml aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

1. Įpjaukite kryžmai grotelėmis antienos filė odelę. Dėkite į šaltą keptuvę odele į apačią. Kaitinkite, kol odelė gražiai apskrus ir išsiskirs daug riebalų.

2. Kepimo skardą patepkite aliejumi. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, bulvytes perpjaukite pusiau arba palikite, kaip yra. Sudėkite visas daržoves, taip pat supjaustytus į 6–8 dalis svogūnus, viską apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska.

3. Apkeptą antienos filė dėkite šalia daržovių odele į viršų.

4. Sudėkite pjaustytus apelsinus, kelių skiltelių sultimis apšlakstykite antieną.

5. Šaukite skardą į orkaitę ir kepkite 20 min.

6. Baikite kepti po įkaitusia grilio spirale, kad gražiai apskrustų.

7. Taip pat galite naudoti ir įprastų spalvų daržoves. Patiekite su terijakio padažu.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg