top of page

Adrenalino gerbėjai ploja katučių: startuoja puotos danguje

Tiems, kuriems pabodo įprasti restoranai, metas suklusti. Vilniuje penkias dienas iš eilės galėsite puotauti… danguje su vaizdu į išsiraizgiusį senamiesčio gatvelių tinklą. Šį neįprastą gurmanišką potyrį organizuojantį „Dinner in the Sky“ žymusis ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką.

Gediminas Gražys Photography nuotr.

Gediminas Gražys Photography nuotr.


Rotušės aikštėje iki rugpjūčio 27 dienos įsikūręs „Dinner in the Sky“ šiemet siūlo išbandyti estų virtuvę. „Kadangi Estija šią vasarą pusmečiui perėmė pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai, nusprendėme atvežti ir dalelę savo virtuvės gėrio į tas šalis, kuriose veikiame. Taigi pristatome vieno ypatingo estų restorano kurtą meniu“, – teigia vienas iš projekto organizatorių Indrekas Joe.

Kuo šie pietūs skiriasi nuo įprastų pietų restorane? Ne tik faktu, kad svečių kojos kabo ore, o pažvelgus į žemę, nuo kurios skiria 50 metrų, virpa širdis. Dangiškame restorane nėra servetėlių (vėjas akimirksniu jas nupūstų), padidėja rizika amžiams prarasti mobilųjį telefoną (o potyrį įamžinti norisi visiems), toli gražu ne visi virtuvės šefai pasiryžta avantiūrai gaminti tokiomis netradicinėmis aplinkybėmis, be to, pietūs vyksta tik leidžiant oro sąlygoms. Malonumas trunka 45 minutes.

Gediminas Gražys Photography nuotr.

Gediminas Gražys Photography nuotr.


Šiemet už išskirtinio meniu danguje sudarymą Baltijos šalyse ir Suomijoje yra atsakingas restoranas „Prangli Saare“, įsikūręs labiausiai į šiaurę nutolusioje Estijos saloje tuo pačiu pavadinimu. Jo virtuvė siūlo itin aukšto lygio meniu, kuriame dera gurmaniški sprendimai, autentiški šalies skoniai, tradicijos ir šviežias jūros oras.

Gediminas Gražys Photography nuotr.

Gediminas Gražys Photography nuotr.


Pirmuosius „Dinner in the Sky“ svečius, kuriais tapo žinomos Lietuvos moterys, buvo patiekti trys patiekalai: sidabrinės menkės salotos su salierų traškučiais, rūkyta išorinė kiaulienos filė su migdolinėmis bulvėmis, grilyje keptų griežčių humusu, marinuotais kelmučiais ir tamsiu viskio padažu bei „Kama flan“, miško gėrybės. Skonį papildė someljė priderintas vienų garsiausių pasaulyje šampano namų „G. H. Mumm“.

Gediminas Gražys Photography nuotr.

Gediminas Gražys Photography nuotr.


Šis gurmaniškas projektas danguje yra pamėgtas tarp daugybės žmonių visame pasaulyje dėl aukščiausios kokybės standartų ir aptarnavimo, įspūdingų miesto vaizdų, išskirtinės atmosferos bei skaniausių patiekalų, kuriuos ruošia geriausi pasaulio virėjai.

Gediminas Gražys Photography nuotr.

Gediminas Gražys Photography nuotr.


„Dinner in the Sky“ žymusis ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką. Šį neįprastą dangaus restoraną išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas, o projekto koncepcija nuolat keliauja aplink pasaulį: nuo Australijos, Indijos, Pietų Afrikos Respublikos iki Brazilijos, Kanados, Kinijos ir t. t.

Gediminas Gražys Photography nuotr.

Gediminas Gražys Photography nuotr.


Rugpjūčio 23-iąją startavusi „Dinner In The Sky“ atrakcija Vilniaus Rotušės aikštėje veiks penkias dienas ir svečių lauks iki sekmadienio, birželio 27 dienos. Pramogos kaina, priklausomai nuo to, ar į dangų kilsite tik ragauti kokteilių, ar dalyvausite vakarienėje, svyruoja nuo 58 iki 198 Eur dviems asmenims.

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos bei visuomenės gerove.

Naujausi įrašai

bottom of page