Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Aštuonkojis



Gaminimas 10 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 1 aštuonkojo

  • 3–4 šaukštų raudonojo vyno acto

  • 2 šaukštų aliejaus

  • žiupsnelio cukraus

  • žiupsnelio druskos

  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

  • šviežių čiobrelių

  • kelių lauro lapelių

1. Aštuonkojį nuplaukite ir įdėkite į gilų kepimo indą.

2. Apšlakstykite aliejumi ir actu, apibarstykite prieskoniais.

3. Kepkite apie 50 min. iki 170 °C laipsnių įkaitintoje naujojoje AEG daugiafunkcėje „ProCombi® Plus“ orkaitėje su 25 % garų funkcija.

4. Patiekite aštuonkojį su šviežių bulvių koše ir žalumynais arba paragaukite kepto aštuonkojo su spagečiais, pomidorų padažu ir daug bazilikų. Taip pat keptas aštuonkojis puikiai tinka sumuštiniams: skrudintą duoną apšlakstykite aliejumi, įtrinkite česnaku, uždėkite kelis griežinėlius cukinijos, aštuonkojo ir mango gabalėlius. Apibarstykite kalendra.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg