Žuvies skonio tofu piršteliai
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Žuvies skonio tofu piršteliai


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 40 min.

Zzz 2-3 val.


Reikia:

  • 250 g tvirto tofu

  • 2 šaukštų terijakio padažo

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų citrinos sulčių

  • Žiupsnelio žuvies ar kitokių mėgstamų prieskonių

  • Žiupsnelio druskos

  • 3–4 „nori“ lapų

  • 100 g kvietinių miltų

  • 150 ml vandens

  • „Panko“ džiūvėsėlių

  • Aliejaus (kepti)

1. Iš pakuotės išimtą tofu švelniai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nusausintą tofu supjaustykite pailgais vienodo dydžio „piršteliais“.

2. Dubenėlyje sumaišykite marinatą iš terijaki padažo, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, prieskonių bei druskos. Taip pagamintame marinate bent 2–3 val. marinuokite tofu.

3. „Nori“ lapus sukarpykite pailgomis juostelėmis. Sukarpytą „nori“ lapą akimirkai merkite į šaltą vandenį ir į jį įvyniokite marinuotą tofu „pirštelį“.

4. Miltus ir vandenį gerai išmaišykite. Turi gautis skystos blynų masės mirkalas, atsižvelgdami į tai koreguokite vandens ar miltų kiekį.

5. Į „nori“ lapą įvyniotą tofu merkite į miltų mirkalą, apvoliokite „panko“ džiūvėsiuose ir įkaitintoje keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių.

6. Patiekite su įvairiomis daržovėmis ar salotomis.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg