Tai patiekalas, kuris tiks visoms progoms – ir kasdienai, ir šventiniams pietums. Sodriai kvepianti, turtingo skonio, šildanti sriuba su lašiša ir kokosų pienu pamalonins kiekvieno ragautojo skonio receptorius.
Žuvienei su kokosų pienu pagaminti reikia:
1 morkos
½ paprikos
1 svogūno
½ cukinijos
1 skiltelės česnako
½ aitriosios paprikos
2 šaukštų makadamijų aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
500 ml kokosų pieno
300 ml žuvies sultinio
2 lašišos filė
3 svogūnų laiškų
1 šakelės kalendros
1 skiltelės žaliosios citrinos
Morką, papriką, svogūną ir cukiniją supjaustykite kubeliais, česnaką – plonais griežinėliais, aitriąją papriką – įstrižais griežinėliais.
Į puodą su įkaitintu makadamijų aliejumi sudėkite pjaustytus svogūnus, morkas, paprikas, česnaką ir cukiniją. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, Išmaišykite. Tada į puodą supilkite kokosų pieną ir sultinį, dėkite lašišą. Užberkite dar druskos ir juodųjų pipirų, sudėkite svogūnų laiškus. Puodą uždenkite dangčiu.
Lašišai išvirus, žuvienę patiekite su šakele petražolių ir žaliosios citrinos skiltele.
Gardžių atradimų.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.