top of page

Žuvienė su lašiša, cukinija ir kokosų pienu (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 08-14
  • 1 min. skaitymo

Lengva, bet soti, sodriai kvepianti, bet gaivi, turtingo skonio ir jauki sriuba su lašiša bei kokosų pienu pamalonins kiekvieno ragautojo skonio receptorius. Gamindami neužtruksite. Tokia gera, kad tiks ir šventiniams pietums.

žuvienė su lašiša ir kokosų pienu, receptas
VMG nuotr.

Žuvienei su kokosų pienu pagaminti reikia:

  • 1 morkos

  • ½ paprikos

  • 1 svogūno

  • ½ cukinijos

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ aitriosios paprikos

  • 2 šaukštų makadamijų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 500 ml kokosų pieno

  • 300 ml žuvies sultinio

  • 2 lašišos filė

  • 3 svogūnų laiškų

  • 1 šakelės kalendros

  • 1 skiltelės žaliosios citrinos


  1. Morką, papriką, svogūną ir cukiniją supjaustykite kubeliais, česnaką – plonais griežinėliais, aitriąją papriką – įstrižais griežinėliais.

  2. Į puodą su įkaitintu makadamijų aliejumi sudėkite pjaustytus svogūnus, morkas, paprikas, česnaką ir cukiniją. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, Išmaišykite. Tada į puodą supilkite kokosų pieną ir sultinį, dėkite lašišą. Užberkite dar druskos ir juodųjų pipirų, sudėkite svogūnų laiškus. Puodą uždenkite dangčiu.

  3. Lašišai išvirus, žuvienę patiekite su šakele petražolių ir žaliosios citrinos skiltele.


Gardžių atradimų.



bottom of page