AŠ Ikona vmgonline

Švediškos bandelės „Kanellbullar“


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

8–10 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 90 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

  • 20 g šviežių mielių

  • 100 g cukraus 200 ml pieno

  • 500 g miltų 100 g ištirpinto sviesto

  • 1 nubraukto šaukštelio kardamono 2 kiaušinių Žiupsnelio druskos

  • Bandelėms suformuoti:

  • 100 g minkšto sviesto

  • 70 g cukraus

  • 1 šaukštelio cinamono

  • Kiaušinio plakinio (patepti)

  • Perlinio cukraus (pabarstyti)

1. Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite pašildytą pieną, gerai išmaišykite. Įberkite 2 šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų.

2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, pamažu supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

3. Tešlą dėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 40–50 min., kol tūris padvigubės.

4. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.

5. Tešlą plonai iškočiokite, padalykite pusiau. Vieną pusę patepkite sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu ir uždenkite kita puse. Supjaustykite plonomis juostelėmis, susukite po dvi juosteles ir suformuokite mazgelį.

6. Sudėkite bandeles į kepimo formą palikdami tarpus. Palikite kildintis 40 min. Prieš kepdami patepkite viršų kiaušinio plakiniu ir pabarstykite perliniu cukrumi.

7. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 40 min.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg