Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Šiltos kopūstų ir morkų salotos


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Reikia:

  • 250 g jaunų morkyčių

  • 1 vid. dydžio kopūsto gūžės (rinkitės nekietą, purią gūžę)

  • 100 g moliūgų sėklų

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

Padažui:

  • 1 kupino šaukšto tahinio pastos

  • 150 g graikiško jogurto

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio ciberžolės

  • 2 šaukštų smulkintų prieskoninių žolelių

  • Žiupsnelio druskos

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

2. Į kepimo skardą sudėkite supjaustytą skiltelėmis kopūstą ir morkas. Pašlakstykite aliejumi, pasūdykite. Kepkite apie 20 min.

3. Padažui sumaišykite visus ingredientus.

4. Moliūgų sėklas susmulkinkite.

5. Patiekite daržoves su padažu ir moliūgų sėklomis.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg