Marinuotų ir šviežių agurkų salotos su vištiena (Receptas)

Atnaujinta: 2023 m. balandžio 6 d.

Labai pavasarinės, labai velykinės, nes gaiviai kvepia agurkais ir virtais kiaušiniais. Traškios, bet ir minkštos. Sočios ir tobulos. Palepinkite svečius ir save.

1–2 asm.

Gaminimo laikas: 25–30 min.

Marinuotų ir šviežių agurkų salotoms su vištiena pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO majonezo „Originalus“

  • 1–2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO marinuotų aštrių agurkėlių marinato

  • 2 šaukštelių KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO krienų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1–2 šaukštų smulkintų krapų

  • 2–3 saujų mėgstamų salotų lapų

  • ½ ilgavaisio agurko

  • 200 g keptos vištienos krūtinėlės

  • 2 virtų kiaušinių

  • 1 saujos KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO marinuotų aštrių agurkėlių

  • ½ mėlynojo svogūno

  1. KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO majonezą „Originalus“ sumaišykite su agurkėlių marinatu ir krienais. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais krapais.

  2. Į lėkštę sudėkite salotų lapus ir juos apšlakstykite gautu padažu.

  3. Šviežią agurką supjaustykite nedideliais gabalėliais, vištienos krūtinėlę – griežinėliais. Sudėkite ant salotų lapų.

  4. Virtus kiaušinius supjaustykite griežinėliais, KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO marinuotus aštrius agurkėlius – nedideliais gabalėliais, svogūną – skiltelėmis.

  5. Viską sudėkite ant salotų, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais krapais.

Video receptas:

Skanaus.