Trašku, gaivu, lengva. Tai apie azijietiškas agurkų salotas su sezamų sėklomis ir ridikėliais. Geresnio patiekalo vasarai sugalvoti neįmanoma. Lengvas receptas.
3–4 asm.
Azijietiškoms agurkų salotoms pagaminti reikia:
1 nedidelio mėlynojo svogūno
5–7 ridikėlių
2–3 vidutinių trumpavaisių agurkų
1 šaukšto kepintų sezamų sėklų mišinio
PADAŽUI:
1 nedidelio ryšulėlio kalendrų
1 nedidelio ryšulėlio svogūnų laiškų
1 šaukšto ryžių acto
2 šaukštų kepintų sezamų sėklų
2 šaukštų sojų padažo
2–3 šaukštelių rudojo cukraus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio baltųjų pipirų
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, ridikėlius griežinėliais. Agurkus naudodamiesi daržovių skustuku išpjaukite plonomis juostelėmis.
Kalendras ir svogūnų laiškus smulkiai sukapokite, sudėkite į dubenį su visais likusiais ingredientais padažui ir labai gerai išmaišykite.
Pjaustytus agurkus, ridikėlius ir svogūnus sudėkite į dubenį, pilkite gautą padažą ir švelniais judesiais maišykite, kol visos daržovės pasidengs padažu.
Agurkų salotas dėkite į pasirinktą lėkštę, pabarstykite sezamų sėklų mišiniu, kalendros lapeliais ir patiekite.
Skanaus!