Gruziniško baklažanų pyrago receptas

Baklažanas, pomidorai, petražolės, česnakas, sūris ir visas šis skonių lobis užkeptas lavaše. Gruziniškam baklažanų pyragui neatsispirs niekas.

Griebkite receptą!

VMG nuotr.

4–6 porcijoms

Gruziniškam baklažanų pyragui pagaminti reikia:

  • 1 didelio baklažano

  • 2 didelių pomidorų

  • 5 česnako skiltelių

  • 200 g fermentinio sūrio

  • 10 šaukštų aliejaus

  • 1 šaukštelio cukraus

  • druskos, pipirų

  • saujos smulkintų petražolių

  • 4 šaukštų jogurto arba grietinės aptepti

  • 1 lavašo

1. Kubeliais supjaustykite baklažaną. Dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų. Maišydami gerai apkepinkite. Baigdami kepti suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus, smulkintą česnaką ir smulkintas petražoles. Paskaninkite druska, pipirais ir cukrumi. Truputį patroškinkite ir suberkite tarkuotą sūrį.

2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Lavašą perpjaukite pusiau.

3. Į skardą dėkite pusę lavašo, ant jo pusę tarkuoto sūrio, baklažanų įdarą, vėl pusę sūrio ir likusį lavašą. Pyrago viršų aptepkite grietine ir subadykite šakute.

4. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 10 min.

Skanaus!