top of page

Umamiškų baklažanų brusketos (Receptas)

Norisi kažko lengvo, greito ir maistingo? Brusketa su humusu ir pakeptais baklažanais gali išgelbėti dieną!

Trašku, umamiška, sodru ir Alfo receptas, pagal kurį viską pagaminsite labai greitai ir lengvai.

Umami skonio brusketos su baklažanais, Alfo Ivanausko receptas

4 sumuštiniams su baklažanu pagaminti reikia:

  • 1 baklažano

  • 2 skiltelių česnako

  • 4 šaukštų NATURLI padažo „Umami smoked onion“

  • 2 mėgstamos duonos riekelių (čiabatos tipo)

  • 4 šaukštų mėgstamo humuso (pvz., humuso su mangais ar paprikomis)

  • ½ saliero lapkočio

  • 1 saujos mėgstamų riešutų ar sėklų (pvz., kedrinių pinijų)

  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • Mėtų lapelių (papuošti)

  1. Į keptuvę supilkite aliejų, gerai įkaitinkite ir dėkite griežinėliais supjaustytą baklažaną, apkepinkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

  2. Apibarstykite smulkintu česnaku, tepkite NATURLI padažą „Umami smoked onion“, nuimkite nuo ugnies ir dar šiek tiek palaikykite karštoje keptuvėje.

  3. Duoną perpjaukite per pusę ir paskrudinkite.

  4. Ant paskrudintos duonos tepkite humusą, užberkite smulkinto saliero lapkočio, dėkite tris per pusę perlenktus baklažano gabaliukus, užberkite mėgstamų riešutų ar sėklų, papuoškite mėtų lapeliais, užtarkuokite citrinos žievelės.


umami skonio brusketos su baklažanais, Alfo Ivanausko receptas

ALFO PATARIMAI

  • Vietoje mėtų galite rinktis kalendrą, ji čia puikiai tiks.

  • Humusą galite keisti tepamu sūriu.

  • Baklažanus galite kepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje apšlakstę alyvuogių aliejumi.

  • Patartina valgyti šiltus, bet jie tikrai bus skanūs ir šalti.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page