top of page

Užkandžių stadionas: kas tai?

Visai neseniai VMGonline.lt parašė technologijoms ir maistui neabejingas skaitytojas Raitis Gocentas ir pasidalijo originalia bei sveika užkandžių idėja čempionatą namuose stebintiems sirgaliams. Ar esate girdėję apie užkandžių stadionus (angl. snackadium)? Jei ne, skaitykite toliau.

Kai žiemą tradiciškai vokiečiai lipdo imbierinius namelius, amerikiečiai prieš sporto varžybų transliaciją namuose konstruoja užkandžių stadionus. „Nachos“, bulvių traškučiai, dešrainiai, padažai, sūrio rutuliukai ir kitos gėrybės. Kaip rašo Bonappetit.com, pirmieji sporto sirgalių statiniai iš maisto pasirodė 2008 m. Taigi, ne taip ir seniai.

Kartu su skaitytoju Raičiu parengėme sveikesnį ir europietiškesnį (nors humusas kilęs iš Artimųjų Rytų, bet senajame žemyne jis gerai įleido šaknis) valgomo stadiono variantą. Išbandykite ir jūs!

Raičio Gocento nuotr.


Ž A I D Ė J A I

Visagrūdžiai krekeriai

  • 125 g viso grūdo kvietinių miltų

  • 1 a. š. druskos

  • 60 g sviesto

  • 1 puodelio stambiai tarkuoto čederio (ar kito stipraus) sūrio

  • 2–3 v. š. vandens

  1. Miltus, druską, sviestą ir sūrį sutrinti smulkintuvu iki smėliškos konsistencijos. Pridėti šaukštą ar kelis vandens, kol tešla sulimpa ir nebetrupa.

  2. Tešlą iškočioti iki norimo storio. Plonesnė tešla – traškesni krekeriai. Jei norisi daryti tokius krekerius su įspaudais, geriausiai tiks maždaug 3 mm storio. Jei krekeriai maži, bus lengviau naudoti formą iškočiotą tešlą atvėsinus.

  3. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10–20 min. priklausomai nuo krekerių storio ir pageidaujamo traškumo.

Viso grūdo miltų krekeriai iškirsti naudojant 3D spausdintuvu spausdintas formeles. Turintiems 3D spausdintuvus visi failai spausdinimui prieinami ČIA.

Raičio Gocento nuotr.


V E J A

D A R Ž O V Ė S

Juostelėmis pjaustytos rungtyniaujančių komandų spalvų paprikos. Puikiai tiks morkos, saliero šaknis ir visa kita, kas tinka prie humuso.

K A M U O L I A I

Mocarelos rutuliukai, pabarstyti juodojo sezamo sėklomis.

Naujausi įrašai

bottom of page