top of page

Į „Michelin“ gidą pirmą kartą pateko dar viena Šiaurės Europos šalis

Naujasis šių metų „Michelin“ restoranų gidas, skirtas Šiaurės Europos šalims, nebuvo išleistas be staigmenų. Į jį pirmą kartą pateko restoranas iš Islandijos, o Danijoje ir Švedijoje dviem restoranams buvo suteikta po antrą „Michelin“ žvaigždę, praneša Finedininglovers.com.

Islandijos sostinėje Reikjavike įkurtas „Dill“ į „Michelin“ kritikų akiratį pateko dėl savo penkių ir septynių patiekalų degustacinių meniu, atspindinčių tipišką šiaurietišką virtuvę. Po antrąją žvaigždę pelno Danijos „Henne Kirkeby Kro“ ir Švedijos „Vollmers“. Pastebėtas buvo ir Farerų salų restoranas „Koks“.

Aukščiausiu įvertinimu, trimis „Michelin“ žvaigždėmis, buvo įvertinti Norvegijos „Maaerno“ ir Danijos „Geranium“. Magnuso Nilssono valdomas „Fäviken“ šiaurinėje Švedijoje išsaugojo dvi žvaigždes. Dėl to, kad šiuo metu yra laikinai uždarytas Kopenhagoje ir persikėlęs į Meksiką, iš sąrašo iškrito dvi žvaigždes turintis Rene Redzepi restoranas „Noma“.

Visą Šiaurės Europos šalių, gavusių „Michelin“ žvaigždes, sąrašą rasite ČIA.

Apdovanojimų ceremonijos įrašą galite stebėti ČIA:


Naujausi įrašai

bottom of page