4 asm.
Sklindžiams pagaminti reikia:
1 kiaušinio
100 g DOBILAS ekologiško pieno
100 g grietinės
1 šaukštelio Provanso žolelių
~180–200 g kvietinių miltų
1 nugriebto šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Įdarui:
150 g šaldytų žirnelių
200 g verdančio vandens
50 g tarkuoto puskiečio sūrio
1 saujelės smulkintų krapų
1 saujelės smulkintų mėtų
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
Padažui:
150 g tepamosios varškės 9 % rieb.
100 g natūralaus jogurto 2,5 % rieb.
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
1. Šaldytus žirnelius nuplikykite verdančiu vandeniu, kai atvės – sutrinkite trintuvu. Sumaišykite su sūriu, smulkintais žalumynais, pagardinkite druska, jei reikia.
2. Tešlai sumaišykite kiaušinį, DOBILAS ekologišką pieną, grietinę ir Provanso žoleles. Įmaišykite miltus, persijotus su kepimo milteliais. Miltų gali prireikti mažiau arba daugiau – orientuokitės į tešlos konsistenciją: ji turi būti kaip išmaišyta 20 proc. grietinė – netiršta, bet ir netekanti.
3. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Dėkite nedidelį kiekį tešlos, ant jos iš karto šaukštą įdaro ir tada dar kažkiek tešlos ant viršaus, kad uždengtumėte įdarą. Kai apačia gražiai apkeps, apverskite sklindį ir kepkite iš kitos pusės. Iškepusius sklindžius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
4. Padažui sumaišykite tepamąją varškę su jogurtu, pasūdykite ir gausiai apibarstykite pipirais.
5. Patiekite blynelius su šviežiomis mėtomis, žirneliais ir apibarstykite juodaisiais pipirais. Skanaukite su padažu.
Skanaus.
Comentários