Sultingas, gražus ir su paslaptimi, kurią valgantieji tikrai norės įminti. Jeigu ieškote kaip tik tokio kepto viščiuko recepto, jis yra čia. Kepto paukščio šedevras.
Viščiukui su įdaru reikia:
3 vid. dydžio svogūnų
3 skiltelių česnako + 3–4 galvučių česnako
300 g pievagrybių
1 didelio ryšelio petražolių
Aliejaus (kepti)
250 g minkšto sviesto
250 ml grietinėlės
50 g parmezano sūrio
SANTA MARIA maltos kalendros
SANTA MARIA akmens druskos
SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
1–2 džiovintų baravykų (rekomenduotina, bet nebūtina)
6–8 bulvių
1 viščiuko (~1,7–1,8 kg)
2–3 šakelių čiobrelių
2–3 šakelių rozmarino
Garnyrui:
1 vidutinio dydžio svogūno
4 skiltelių česnako
150 g špinatų
600 g konservuotų avinžirnių
SANTA MARIA muskato riešuto
SANTA MARIA akmens druskos
Aliejaus kepti
1. Smulkiai supjaustykite svogūnus, susmulkinkite česnako skilteles, pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įdėkite 70 g sviesto, ištirpinkite. Suberkite svogūnus, trumpai juos pakepinkite ir dėkite pievagrybius. Pakepinkite, pasūdykite, įberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“. Apkepkite, suberkite česnakus ir dar kelias minutes luktelėkite, kol jie suminkštės.
3. Supjaustykite petražoles ir pusę jų kiekio suberkite į pievagrybius. Kepkite 5 minutes, tada suberkite likusias petražoles ir supilkite grietinėlę. Įberkite SANTA MARIA maltos kalendros.
4. Pakaitinkite, kol grietinėlė sutirštės. Nukaiskite, ir sukrėskite į kitą indą, paskleiskite plonu sluoksniu. Ant viršaus užtarkuokite parmezano, pamaišykite ir užtarkuokite džiovintą baravyką.
5. Viščiuką tiek iš išorės, tiek viduje gerai įtrinkite SANTA MARIA akmens druska ir pipirais. Vidų prikimškite įdaru, angą susmeikite mediniais iešmeliais. Atkelkite krūtinėlės odą ir po ja pridėkite minkšto sviesto. Sviesto negailėkite, sudėkite didžiąją dalį nurodyto kiekio, galite jį šiek tiek pasūdyti.
6. Viršų aptepkite likusiu sviestu.
7. Į kepimo skardą įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite viščiuką, aplinkui sudėliokite bulves apšlakstytas alyvuogių aliejumi, perpjautas česnako galvutes, taip pat rozmarino ir čiobrelio šakeles.
8. Į krūtinėlę įsmeikite mėsos termometrą, dėkite indą su viščiuku į 170 oC įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol temperatūra pasieks 82 °C.
9. Garnyrui supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką. Suberkite į keptuvę su aliejumi ir apkepkite iki gintarinės spalvos. Suberkite špinatus – jei jie dideli – supjaustykite ir patroškinkite tiek, kad špinatai nuvystų. Pagardinkite ir tarkuotu SANTA MARIA muskato riešutu. Pašlakstykite citrinos sultimis. Suberkite avinžirnius ir pakaitinkite viską kartu.
Skanaus!
Comentarios