Reikia:
1 kg kiaulienos kumpio arba sprandinės
3 šaukštelių cukraus
3–4 šaukštų druskos
kelių laurų lapų
kelių skiltelių česnako
juodųjų pipirų
1. Mėsą įtrinkite cukrumi ir palaikykite apie pusvalandį.
2. Įtrinkite druska ir sandariai užengtame inde laikykite šaldytuve apie savaitę.
3. Išėmę iš šaldytuvo įtrinkite pipirais, smulkintais česnakais ir laurų lapais.
4. Susukite į marlę, suriškite ir pakabinkite kambario temperatūroje 2 paroms.
5. Grąžinkite į šaldytuvą maždaug savaitei.
6. Po savaitės jau galite ragauti.
*Taip paruoštą mėsą galima laikyti šaldytuve arba užšaldyti. *Kad prapjautas gabalėlis nepakeistų spalvos, pjūvį patepkite aliejumi.