top of page

Pesto su džiovintas pomidorais (receptas)

Jeigu jau išbandėte mūsų siūlytas pomidorų uogienes (aitraus skonio, tamsiųjų „Kumato“ pomidorų ir geltonųjų pomidorų bei apelsinų), o pomidorų dar liko – padžiovinkite juos ir panaudokite itališkomis tradicijomis kvepiančiam pesto padažui paruošti. Džiovintus pomidorus mes dažniausiai linkę naudoti užtepėlėms ruošti ar salotoms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be šios saulės spinduliuose išsimaudžiusios daržovės nėra įsivaizduojama ir italų virtuvė.


Valerijos Stonytės nuotr.


Džiovintų pomidorų pestas

  • 80 g anakardžio riešutų

  • 100 g džiovintų pomidorų

  • 50 g aliejaus nuo džiovintų pomidorų

  • 50 g alyvuogių aliejaus

  • 80 g kietojo sūrio

  • 20 g kalendros lapelių

  • 1 skiltelės česnako

  1. Paskrudinkite anakardžius sausoje keptuvėje, kol įgaus gintarinę spalvą.

  2. Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.

Naujausi įrašai

bottom of page