Vištienos mėsainis su arbūzu ir fetos sūrio padažu (Receptas)

Mėgstate sultingą mėsainį? O ar kada bandėte įdėti į jį arbūzo? Netikėtas recepto sprendimas, kuris paprastą patiekalą paverčia ypatingai gurmaniška patirtimi.


Vištienos mėsainis su arbūzu ir fetos sūrio padažu

2 asm.


Mėsainiui pagaminti reikia:

  • 2 vištienos filė po 150 g

  • 2 bandelės dydžio arbūzo griežinėlių

  • 1 nedidelio pomidoro

  • 1–2 nedidelių marinuotų agurkėlių

  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno

  • 2 VILNIAUS DUONOS amerikietiško stiliaus mėsainių bandelių

  • 1 saujos salotų lapų

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

PADAŽUI:

  • 30 g graikiško sūrio Feta KOURELLAS (iš avių ir ožkų pieno, su saugoma kilmės vietos nuoroda)

  • 1 šakelės bazilikų

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto majonezo

  • 1 šaukšto NATURLI UMAMI padažo „Originalus“

  • 1 šaukštelio citrinos sulčių

  • 1 šaukšto graikiško jogurto

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Vištienos filė įtrinkite aliejumi, druska ir pipirais. Arbūzui nupjaukite luobeles ir, jeigu reikia, išimkite sėklas (nebūtina).

  2. Pomidorą ir marinuotus agurkėlius supjaustykite griežinėliais, svogūną žiedais.

  3. Graikišką sūrį Feta KOURELLAS sutrupinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Česnaką ir baziliką smulkiai sukapokite.

  4. Majonezą, NATURLI UMAMI padažą „Originalus“, citrinos sultis ir graikišką jogurtą sumaišykite iki vientisos konsistencijos. Į gautą masę įmaišykite fetos sūrį, česnaką, baziliką, druską ir pipirus.

  5. Vištienos filė kepkite iš abiejų pusių įkaitintame grilyje po 4–5 min., kol apskrus ir iškeps. Arbūzo griežinėlius ir VILNIAUS DUONOS amerikietiško stiliaus mėsainių bandeles apkepkite įkaitintame grilyje iš abiejų pusių po maždaug 30 sek. ar