top of page

„Vilnius Burger Fest“ mėsainių aukcione parduotas brangiausias Lietuvoje mėsainis

Vilniuje tokios šventės jau seniai nebuvo. Ketvirtadienio vakarą, rodės, visas miestas išlindo į gatves. „Vilnius Burger Fest“, jau nuo pat ryto traukęs įvairiausio plauko svečius, vakarui sukūrė draugišką ir jaukią atmosferą. Tam pasitarnavo ir VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas, nuotaikingai vedęs mėsainių aukcioną, kuriame įnirtingos varžytuvės baigėsi moterų triumfu: 2 iš 3 ypatingųjų mėsainių įsigijo žavios vilnietės.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Aukcionas prasidėjo Alfo paskelbtu „Facebook“ konkursu, kuriame festivalio svečiai galėjo dalintis mėsainių nuotraukomis ir žymėti draugus, su kuriais atvyko į festivalį. Konkursą ir specialias VMG dovanas laimėjo Eglė, pažymėjusi net 40 bendraminčių mėsainių mėgėjų.

Aukcionas festivalio dalyviams neprailgo, buvo jaučiamas ore tvyrantis azartas. Trijų „Drama Burger“ šefų gamintų mėsainių norėjo net mažieji gurmanai. Pirmojo mėsainio – ėriuko kulno su grūdėtųjų garstyčių padažu, česnakų „confit“, grilintais svogūnais, gražgarstėmis ir ėriuko „gravy“ padažu – pardavimas virto juoko, šūksnių ir Alfo raginimų kakofonija. Galiausiai šis mėsainis buvo parduotas už lygiai 100 eurų. Jį įsigyti pavyko mėsainių gerbėjui Andriui, kuris pripažino, kad už tuos pinigus būtų galėjęs nusipirkti daugybę mėsainių savo mėgstamame restorane, bet daugiau trijų suvalgęs vis tiek nebūtų. „Geriau vienas, bet ypatingas“, – pripažino Andrius.

Už 100 eurų ėriuko kulno mėsainį įsigijęs Andrius su Alfu Ivanausku. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Už 100 eurų ėriuko kulno mėsainį įsigijęs Andrius su Alfu Ivanausku (Valerijos Stonytės nuotr.)


Antrojo mėsainio su „Tomahawk“ jautienos didkepsniu, „Green Slaw“ salotomis, grilintu Manchego sūriu, baziliku ir „Four Roses“ viskio BBQ padažu pardavimo metu prie scenos susirinko ir jaunesni dalyviai, pripažinę „pasiskolinę“ tėvų pinigines, tačiau triumfas aplankė žaviąją Agnę, kuri mėsainį įsigijo net už 120 eurų. „Pasveikinkime šią moterį, – kalbėjo Alfas. – Jai priklauso brangiausias mėsainis Lietuvoje.“ Moteris pripažino, kad dievina jautienos mėsainius, tačiau šį, didelį ir sunkų, pasidalins su draugų kompanija.

Brangiausiai Lietuvoje įsigyto mėsainio savininkė Miglė. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Brangiausiai Lietuvoje įsigyto mėsainio savininkė Agnė (Valerijos Stonytės nuotr.)


Trečiojo mėsainio receptūra buvo šiek tiek pakoreguota. „Drama Burger“ šefai, norėdami naudoti tik šviežiausius produktus, Kobės jautieną pakeitė ne ką mažiau prašmatnia mėsa: vokiška, sultinga Simmental jautienos nugarine. Aukso popieriumi padengta „brioche“ bandelė, 24 mėnesius brandintas „Parmigiano Reggiano“ sūris, juodieji trumai, svogūnų džemu su balzaminiu actu ir ančių kepenėlių paštetas „foie gras“ prie scenos subūrė pačius rimčiausius pirkėjus, kurie ilgai nepasidavė, kol galiausiai 110 eurų sumos niekas nebegalėjo pralenkti. Šį nuostabiai gražų ir kaip tik „Instagram“ paskyrai skirtą mėsainį įsigijo visame aukcione rimtai besivaržiusi Miglė, kuri pažadėjo pirmiausia mėsainį nufotografuoti, o tik tada dalintis su draugais ir ragauti.

Mėsainį su paauksuota bandele įsigijusi Miglė pažadėjo „trofėjaus“ nuotrauka pasidalinti savo „Instagram“ paskyroje. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Mėsainį su paauksuota bandele įsigijusi Miglė pažadėjo „trofėjaus“ nuotrauka pasidalinti savo „Instagram“ paskyroje (Valerijos Stonytės nuotr.)


Nors aukcionas jau baigėsi, festivalis tęsiasi iki pat vidurnakčio, tad jei dar neragavote savo mėsainio – puiki proga pasidžiaugti puikiu oru ir patirti gurmanišką malonumą. Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyksta Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41). Įėjimas į festivalį nemokamas.

Aukciono įrašą galite rasti VMGonline.lt „Facebook“ paskyroje, o visą nuotraukų galeriją rasite ČIA. Nepamirškite žymėti savęs ir savo draugų!

Naujausi įrašai

bottom of page