Šiuos azijietiškai paruoštus triušienos iešmelius galima kepti orkaitėje, keptuvėje ar grilyje. Išskirtinai sultinga patirtis.

4 asm.
Azijietiškiems triušienos iešmeliams pagaminti reikia:
200 g triušienos juosmeninės dalies filė
Žiupsnelio maltos kalendros
1–2 česnako skiltelių
2–3 šaukštų čili pipirų skonio rapsų aliejaus
2–3 šaukštų BBQ padažo
1 šaukšto sezamų sėklų
Mėgstamų žolelių ir salotų (serviravimui)
1. Jei triušienos juostelės storesnės, jas perpjaukite per pusę, berkite ant jų kalendros, smulkinto česnako. Lengvai įmasažuokite.
2. Verkite mėsą ant pagaliukų. Apšlakstykite aliejumi ir paskirstykite teptuku.
3. Dėkite į elektrinį grilį ir kepkite kelias minutes. Iškepusius vėrinukus aptekite BBQ padažu ir berkite ant jų sezamų sėklų.
4. Serviravimo lėkštę papuoškite žolelėmis ar salotomis ir ant jų dėkite paruoštus vėrinukus.
ALFO PATARIMAI:
· Neperkepkite triušienos, nes ji išsausės ir nebus tokia sultinga.
· Šias juosteles galite kepti ir orkaitėje, ir ant keptuvės. Taip pat grilyje ant anglių.
Skanaus!