Azijos aromatai žadina apetitą. Alfas kviečia pasigaminti kvapnios azijietiškos sriubos pagal šį ingredientų turtingą receptą.
4–6 asm.
Kvapniai azijietiškai sriubai pagaminti reikia:
1 vidutinio kininio bastučio („Bok Choy“)
2–3 saliero lapkočių
Keleto svogūnų laiškų
4 česnako skiltelių
300 g keptos ar virtos vištienos
2 KOTANYI cinamono lazdelių
1 šaukštelio KOTANYI azijietiškų prieskonių
1 šaukšto miso pastos
900 ml grybų sultinio
½ l TICHĖ natūralaus mineralinio vandens
100 g ryžių makaronų
3 šaukštelių ryžių acto
3 šaukštelių KIKKOMAN padažo „Ponzu“
3 šaukštelių KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
Šlakelio OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus (kepti)
2–3 virtų kiaušinių
1 AJI džiovintų jūrų dumblių lapo
Mėgstamų žolelių (papuošimui)
1. Salierą supjaustykite nedideliais gabalėliais, bastutį – graikinio riešuto dydžio gabalėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, česnakus supjaustykite smulkiai, mėsą suplėšykite rankomis.
2. Puode su aliejumi apkepkite salierą, tada dėkite kininį bastutį, berkite prieskonius, cinamono lazdeles. Viską išmaišykite. Dėkite miso pastą, išmaišykite.
3. Apkepus, supilkite sultinį, vandenį, suberkite česnakus, makaronus ir virkite 2 minutes.
4. Dėkite vištieną, pilkite ryžių actą, sojų ir „Ponzu“ padažą, cukraus sirupą. Viską išmaišykite ir pavirkite.
5. Serviruodami sriubą patiekite apibarstę svogūnų laiškais, per pusę perpjautu kiaušiniu, mėgstamomis žolelėmis ir plėšytais džiovintų jūrų dumblių lapais.
ALFO PATARIMAI:
· Sultinį galite rinktis tokį, kokį mėgstate: jautienos, vištienos ar daržovių.
· Į sriubą galite dėti grybų arba kitų daržovių, pavyzdžiui, morkų.
· Vištieną galite keisti kita mėgstama mėsa: kiauliena, jautiena, veršiena ar kalakutiena.
· Druskos ir cukraus kiekį reguliuokite derindami padažus.
· Galite apibarstyti sezamų sėklomis ar riešutais.
Skanaus!