4 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
1 svogūno
Nedidelio gabaliuko imbiero
2 skiltelių česnako
Aliejaus kepti
1 šaukštelio kario prieskonių
200 g krevečių
1 vištienos krūtinėlės
1 brokolio
1 apelsino
100 ml baltojo vyno
250 ml grietinėlės
150 ml kuskuso
300 ml vandens
1. Supjaustykite svogūną, imbierą ir česnaką, dėkite į keptuvę ir kepkite kol suminkštės. Suberkite kario prieskonius, išmaišykite, suberkite krevetes ir krevečių dydžio gabaliukais supjaustytą vištieną.
2. Viską permaišykite, kelias minutes apkepkite. Supilkite vyną, sudėkite brokolio žiedynus, patarkuokite apelsino žievelės ir viską kartu patroškinkite 5-8 min.
3. Supilkite grietinėlę ir lengvai ją nugarinkite.
4. Gardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Patiekite su kuskusu.
5. Kuskusui užvirinkite vandenį, pasūdykite, suberkite kuskusą, išmaišykite, užvirinkite, uždenkite ir nukaiskite. Palikite, kol įsigers visas vanduo. Tuomet kuskusą išpurenkite šakute.
Comments