top of page

Verslo pietūs: „Bistro 18“, „Fiorentino“, „Saint Germain“

Šio pirmadienio verslo pietus skiriame senolės Europos klasikai – prancūzų ir italų virtuvėms su jūros gėrybių šleifu bei laikui atspariais ir abejingų nepaliekančiais padažais.

Restoranas „Bistro 18“, Stiklių g. 18, Vilnius

Klasikiniame Europos virtuvės patiekalus ruošiančiame restorane galima išbandyti prancūzų, italų ir airišką virtuves. Verslo pietų meniu čia yra keičiamas kasdien. Renkamasi iš dviejų derinių. Pirmasis – sriuba ir salotos (dažniausiai su krevetėmis, vištiena, jautiena ar ožkos sūriu), arbatos ar kavos puodelis (kaina – 6,35 Eur). Antrasis – sriuba ir karštas patiekalas (nuo žuvies iki antienos konfi, jautienos kepsnio ir vištienos krūtinėlės, airiško troškinio), arbatos ar kavos puodelis (kaina – 6,95 Eur). Pietaudami taurę vandens gausite nemokamai.

• Pomidorų sriuba su grietine.

_MG_0149

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• Įvairių rūšių salotos su keptomis tigrinėmis krevetėmis, švelniai pakepintais pomidorais ir raudonaisiais svogūnais.

_MG_0175

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• Kepta vištienos krūtinėlė su sviesto ir rozmarinų padažu, bulvių košė su laiškiniais svogūnais.

_MG_0188

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


Restoranas „Fiorentino“, Universiteto g. 4, Vilnius

Itališkos virtuvės restorane verslo pietų meniu yra keičiamas kasdien. Verslo pietūs yra sudaryti remiantis itališka tradicija: pirmasis patiekalas – sriuba, antrasis – makaronai, rizotas, bulvių virtinukai gnocchi, trečiasis – patiekalas iš mėsos ar žuvies. Iš pateikto meniu išsirenkami du patiekalai, kurių bendra kaina – 4,90 Eur. Pietaujant restoranas vaišina mėgstama kava ar arbata. Virtuvės šefas – Tadas Pužas.

• Kreminė pomidorų sriuba su restorane kepta tradicine itališka foccaccia duonele.

_MG_0191

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• Rizotas su jūros gėrybėmis ir porais.

_MG_0221

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• Vištienos krūtinėlės suktinukai su džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis, taip pat baltojo vyno padažu su itališkomis žolelėmis ir rausvaisiais pipirais, kukurūzų polenta.

_MG_0260

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


Vyno restoranas „Saint Germain“, Literatų g. 9, Vilnius

Prancūziškame vyno restorane, turinčiame ir italų virtuvės pėdsakų, atskiro verslo pietų meniu nėra, bet jį savo nuožiūra, pagal kliento skonį ir poreikius, iš pateikto meniu gali pasiūlyti restoranas. Virtuvės šefas – Gediminas Švenčionis.

• Aštrios krevetės su aioli padažu ir apelsinais. Kaina – 12 Eur.

_MG_0282

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• Midijos baltojo vyno ir grietinėlės padaže su skrudintomis bulvytėmis. Kaina – 15 Eur.

_MG_0308

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• Konjake troškintos slyvos su avies pieno kremu ir espelette pipirais. Kaina – 6 Eur.

_MG_0365

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


Naujausi įrašai

bottom of page