top of page

Velykinis greitas kumpis su originaliu garnyru (Receptas)

Per šias Velykas išbandykite naują, greitai ir lengvai paruošiamą patiekalą, kuris sužavės sultingu ir išskirtiniu skoniu.


velykinis greitas kumpis_receptas_velykų patiekalai
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia



4–6 asm.

Gaminimo laikas: apie 40 min.


Velykiniam greitam kumpiui su originaliu garnyru pagaminti reikia:

  • 1 kg kiaulienos kumpio su kaulu ir oda

  • 2 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ skardinės SAN PELLEGRINO citrinų skonio limonado

  • 1 šaukšto garstyčių

  • ½ šaukšto raudonojo vyno acto

  • ½ šaukšto Vorčesterio padažo

  • 1 šaukšto DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemo

  • 2 česnakų galvų

  • 200 g vyšninių pomidorų su šakelėmis

  • 300 g virtų GRALLA PREMIUM plikytų ryžių

  • 1 saujos saulėje džiovintų pomidorų

  • 1 saujelės šviežių šalavijų

  • 1 saujos SPILVA marinuotų švelnių paprikų „Lombardi“

1. Kiaulienos kumpiui įpjaukite odą.

2. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų ir įkaitinkite. Dėkite kiaulienos kumpį, pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais ir druska. Kepkite iš abiejų pusių po 2–3 min.

3. Į ITALLA kepimo skardą dėkite apkeptą kiaulienos kumpį.

4. Į keptuvę, kurioje kepė kumpis, pilkite SAN PELLEGRINO citrinų skonio limonadą, actą, Vorčesterio padažą, dėkite garstyčių ir DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemo. Kaitinkite 3–4 min.

5. Į skardą supilkite gautą padažą ir sudėkite česnakų galvas.

6. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30 min. Likus kepti 10 min. sudėkite vyšninius pomidorus.

7. Virtus GRALA PREMIUM plikytus ryžius pagardinkite smulkintais džiovintais pomidorais ir smulkintais šalavijais.

8. Pusę kiekio SPILVA marinuotų švelnių paprikų „Lombardi“ susmulkinkite ir su šlakeliu marinato sudėkite į ryžius.

9. Į lėkštę dėkite ryžius, šalia – kumpį, keptus pomidorus ir česnako galvas. Papuoškite likusiomis paprikomis ir viską apšlakstykite padažu.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page