Greiti pietūs. Kiaulienos kepsnys su imbieru (Receptas)

Sultingą kiaulienos kepsnį pietums ar vakarienei galite paruošti vos per 5 minutes. O kol keps, pasiruošite garnyrą arba... paskaitysite knygą.


kiaulienos kepsnys, receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Zzz 3 val.

Gaminimas 5 min.

Kepimas 20 min.


Kiaulienos kepsniui su imbieru pagaminti reikia:

  • 4 gabaliukai (po 200 g) kiaulienos nugarinės su kaulu

  • 1 šaukštelis imbierų tyrės

  • 2 šaukšteliai česnakų tyrės

  • ½ citrinos sultys

  • 1 šaukštas skysto medaus

  • 3 šaukštai aliejaus

  • Druskos

  1. Sumaišykite imbierų tyrę, česnakų tyrę, citrinos sultis, aliejų ir medų, įberkite druskos. Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą. Palikite 2–3 val. šaltoje vietoje.

  2. Išėmę iš marinato apkepkite mėsą po 2–3 min. iš kiekvienos pusės keptuvėje, o po to šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 20 min.

  3. Patiekite su juodųjų lęšių ir daržovių troškiniu ir mėgstamu padažu.

Skanaus!