top of page

Agurkų šaltsriubė su slaptu ingredientu (Receptas)

Kai jau prisiragausite šaltibarščių iki soties, išleiskite juos atostogų, o patys imkitės šios šaltos agurkų sriubos, kurią vienas ingredientas paverčia tiesiog neatsivalgoma.


šaltos agurkų sriubos receptas
VMG nuotr.

Laidą #AlfasVienasNamuose žiūrėkite čia


2-4 asm.


Agurkų šaltsriubei pagaminti reikia:

  • 2-3 trumpavaisių agurkų (kiek porcijų ruošite, tiek reikės ir agurkų)

  • 2-3 virtų kiaušinių

  • 1 česnako skiltelės

  • 1 šaukšt. baltojo vyno acto

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus sirupo

  • Žiupsnio KOTANYI kumino (galite keisti kmynais)

  • 3-4 šaukštų graikiško jogurto

  • 1 nedidelio svogūno

  • Fetos (sriubai pagardinti, pabarstyti ant viršaus)

  • Šviežių krapų ryšelio

  • 1 l DOBILAS kefyro

  • KOTANYI juodųjų pipirų arba kelių pipirų mišinio

  • Svogūnų laiškų pabarstymui.

  1. Pirmiausia ZYLE grilyje pagrilinkite į keturias dalis perpjautą ir vandeniu suvilgytą svogūną. Kai svogūnas suminkštės, leiskite jam atvėsti.

  2. Visus kitus ingredientus sudėkite/supilkite į trintuvą. Atvėsusį svogūną įdėkite taip pat. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

  3. Į gilias lėkštes, kuriose tieksite sriubą, sudėkite kvadratėliais pjaustytą agurką, po kelias kiaušinio skilteles, fetos, viską pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir jau tada atsargiai įpilkite sriubos.

  4. Pagardinkite kuminu arba kmynais ir šviežiai maltais KOTANYI juodaisiais pipirais.

  5. Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir fetos trupiniais.

  6. Patiekite su VILNIAUS DUONOS „Močiutės duona“ riekele.


ALFO PATARIMAI

  • Svogūną galite pakepti ir keptuvėje. Kepintas, švelniai karamelizavęsis svogūnas yra šios sriubos slaptas ingredientas, kuris labai dera prie kefyro rūgštelės, suteikia sriubai ypatingo salsvumo. Tie, kurie nemėgsta svogūno, šioje sriuboje jo nė nepajus.

  • Jeigu norite, kad sriuba būtų tirštesnė, su kefyru plakite tik vieną ingredientų dalį. Antrąją įmaišysite į kefyro kokteilį.

  • Fetą galite keisti keptu ar šviežiu varškės sūriu, svarbu, kad nebūtų labai rūgštus.

  • Ragaukite sriubą gamindami. Jeigu mėgstate saldžiau, dėkite daugiau cukraus ar kepinto svogūno, jeigu mėgstate rūgščiau, balansuokite skonį su baltojo vyno actu. Turi būti skanu kaip tik jums!

  • Duoną galite lengvai apskrudinti grilyje ar keptuvėje ant aliejaus ir įtrinti česnaku.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page