top of page

Valgomos taškuotos eglės (Receptas)

Jeigu einate į svečius, kuriuose yra vaikų, ši valgoma dovana sulauks didžiulio pasisekimo ir pripažinimo. Kita vertus, kiekviename mūsų gyvena mažas vaikas, kurį šie sviestiniai eglutės formos sausainukai tikrai maloniai nustebins ir bus skaniai suvalgyti.

_sausainių receptas_sviestiniai sausainiai_valgoma dovana_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT PATIKS:


 


Sviestiniams sausainiams pagaminti reikia:

  • 230 g sviesto

  • 175 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 kiaušinio

  • 400 g kvietinių miltų

  • 1 šaukštelio smulkios druskos

  • Žiupsnelio kardamono

  • 1 šaukštelio vanilės pastos

  • Žalių riebaluose tirpių dažų (spalvai išgauti)

1. Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Suplakite sviestą su persijotais DANSUKKER

cukraus milteliais. Ilgai neplakite, tik tam, kad gerai susijungtų. Palaipsniui supilkite kiaušinį.

2. Berkite miltus, druską, kardamoną, dėkite vanilės pastą, suminkykite tešlą, bet tą darykite

labai trumpai. Tik tiek, kad susijungtų į vientisą masę.

3. Paimkite nedidelį tešlos gabaliuką ir padažykite jį iki norimo atspalvio. Jei norėtumėte

daugiau žalios spalvos tešlos nei tik taškeliai sausainiuose, tuomet užmaišykite ją atskirai ir

dažykite visą kiekį.

4. Iš tešlos padarykite rutulius – natūralios ir žalios spalvos, suplokite juos iki 2–3 cm pločio

disko, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve ne trumpiau nei valandai.

5. Paruoškite kepimo skardą. Orkaitę įkaitinkite iki 185 °C temp.

6. Pakočiokite ir šviesią, ir žalią tešlas iki ½ cm storio lakšto. Šviesioje ir žalioje tešlose viena

formele išspauskite mažus apskritimus

7. Sudėkite žalius apskritimus į susidariusias skylutes šviesioje tešloje. Įspauskite ir dar lengvai

perkočiokite. Išspauskite eglutes.

8. Atsargiai perkelkite sausainius ant skardos. Kepkite apie 10–12 min. Aušinkite ant skardos.


Skanaus.

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.

Naujausi įrašai

bottom of page