Jeigu einate į svečius, kuriuose yra vaikų, ši valgoma dovana sulauks didžiulio pasisekimo ir pripažinimo. Kita vertus, kiekviename mūsų gyvena mažas vaikas, kurį šie sviestiniai eglutės formos sausainukai tikrai maloniai nustebins ir bus skaniai suvalgyti.
JUMS TAIP PAT PATIKS:
Sviestiniams sausainiams pagaminti reikia:
230 g sviesto
175 g DANSUKKER cukraus miltelių
1 kiaušinio
400 g kvietinių miltų
1 šaukštelio smulkios druskos
Žiupsnelio kardamono
1 šaukštelio vanilės pastos
Žalių riebaluose tirpių dažų (spalvai išgauti)
1. Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Suplakite sviestą su persijotais DANSUKKER
cukraus milteliais. Ilgai neplakite, tik tam, kad gerai susijungtų. Palaipsniui supilkite kiaušinį.
2. Berkite miltus, druską, kardamoną, dėkite vanilės pastą, suminkykite tešlą, bet tą darykite
labai trumpai. Tik tiek, kad susijungtų į vientisą masę.
3. Paimkite nedidelį tešlos gabaliuką ir padažykite jį iki norimo atspalvio. Jei norėtumėte
daugiau žalios spalvos tešlos nei tik taškeliai sausainiuose, tuomet užmaišykite ją atskirai ir
dažykite visą kiekį.
4. Iš tešlos padarykite rutulius – natūralios ir žalios spalvos, suplokite juos iki 2–3 cm pločio
disko, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve ne trumpiau nei valandai.
5. Paruoškite kepimo skardą. Orkaitę įkaitinkite iki 185 °C temp.
6. Pakočiokite ir šviesią, ir žalią tešlas iki ½ cm storio lakšto. Šviesioje ir žalioje tešlose viena
formele išspauskite mažus apskritimus
7. Sudėkite žalius apskritimus į susidariusias skylutes šviesioje tešloje. Įspauskite ir dar lengvai
perkočiokite. Išspauskite eglutes.
8. Atsargiai perkelkite sausainius ant skardos. Kepkite apie 10–12 min. Aušinkite ant skardos.
Skanaus.
Comentários