top of page

Užkepti meksikietiški blyneliai (Receptas)

Nusikelkite į Meksiką kartu su Alfu: pasigaminkite traškias ir aromatingas enčiladas, kurios sužavės ne tik Jus, bet ir visus jų paragavusius.


užkepti blyneliai, enčilados, receptas
VMG nuotr.


Video receptą žiūrėkite čia


Užkeptiems blyneliams reikia:

  • 1 saliero stiebo

  • 1 svogūno

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 morkos

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 ml BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 300 g KITCHEN ME šviežios smulkintos triušienos

  • Žiupsnelio KOTANYI kumino

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintos kalendros

  • 2 šaukštų FELIX BBQ padažo „Smokey & Honey“

  • 200 ml ŠVYTURIO nealkoholinio alaus

  • 50 g sviesto

  • 1 šaukšto miltų

  • 200 ml pieno

  • 4–5 tortilijų

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriosios paprikos

  • 1 saujos tarkuoto kietojo sūrio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 1 žaliosios citrinos

  • 1 saujos kalendrų

1. Saliero stiebą, svogūną, aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, morką sutarkuokite tarka, česnakus susmulkinkite.

2. Į įkaitintą ZYLE keptuvę dėkite morkas, svogūnus, saliero stiebą, kepkite, kol suminkštės, pilkite BORGES alyvuogių aliejų „Extra Virgin“, sudėkite KITCHEN ME triušienos faršą, berkite KOTANYI kumino ir džiovintos kalendros. Kepkite apie 5–8 min., kol pilnai iškeps, įdėkite FELIX BBQ padažo „Smokey & Honey“, KOTANYI druskos bei pipirų ir gerai išmaišykite.

3. Į kitą keptuvę pilkite ŠVYTURIO nealkoholinį alų, dėkite česnakus, aitriąją papriką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 2–3 min.

4. Į prikaistuvį dėkite sviestą, miltus ir pakepkite, kol neliks miltų kvapo, pilkite pieną, nealkoholinį alų su daržovėmis ir gerai išmaišykite ir pavirkite kol padažas sutirštės, pagardinkite druska.

5. Į tortilijų vidų dėkite triušienos įdarą, susukite cilindrus, dėkite į pasirinktą kepimo skardą, sutepkite tortilijas bešamelio su alumi padažu, užberkite KOTANYI aitriosios paprikos ir sūrio. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje 10–15 min., kol tortilijos apskrus, patiekite su kalendrų lapais ir žaliąja citrina.



Comments


Naujausi įrašai

bottom of page