top of page

Užkandinė beždžionėlių duona (Receptas)

Kiekvienas gabaliukas vis kitokio skonio. Net pasimeti, kurį norėtum paragauti. O gal tai dar viena priežastis dalytis?


beždžionėlių duona_Alfo receptas
VMG nuotr.

8 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 2 val.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Beždžionėlių duonai pagaminti reikia:

  • 20 g šviežių mielių

  • 100 ml vandens nuo bulvių virimo

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 350 g kvietinių miltų

  • 150 g virtų ir sutrintų miltingų bulvių

  • 1 nubraukto šaukšto druskos

  • 1 kiaušinio

  • 1 trynio

  • 120 g ištirpinto sviesto

  • Tarkuoto sūrio, džiovintų žolelių, sezamų sėklų, smulkintų riešutų

  1. Mieles ištirpinkite vandenyje, likusiame nuo bulvių virimo, su cukrumi ir palikite 15 min.

  2. Sumaišykite miltus, grūstas bulves, mielių tirpalą, druską, kiaušinį, trynį ir 50 g sviesto. Užminkykite tešlą. Palikite ją kildintis apie 40–50 min.

  3. Iškilusią tešlą padalykite mažais gabaliukais, kiekvieną patepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite norimu pabarstuku.

  4. Keksinę 10x30 cm formą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite sviestu. Apvoliotus pabarstuose tešlos gabaliukus dėkite į formą. Palikite kildintis dar apie 40 min.

  5. Kepkite apie 45 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page