top of page

Glaistytas plėšomas cinamoninių bandelių pyragas (Receptas)

Bandelės su cinamonu yra namų jaukumo simbolis. Kviečiame išbandyti minkštutį glaistytą cinamoninių bandelių pyrago receptą. Sutirpsite iš malonumo!


cinamoninių bandelių pyragas_receptas_cinamoninės bandelės receptas_Aflo receptas_plėšomas pyragas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI


 

12–14 asm.

Gaminimas 60 min.

Zzz 14 val.

Orkaitės t-ra 180 °C

Kepimo laikas 40 min.


Cinamoninių bandelių pyragui su glajumi reikia:

  • 30 g šviežių mielių

  • 100 g cukraus 90 ml šilto pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g sviesto

  • 100 g grietinės

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto

  • 1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės

  • 500 g miltų

Bandelėms suformuoti:

  • 2 labai prinokusių bananų

  • 120 g cukranendrių cukraus

  • 1 šaukštelio cinamono

  • ½ šaukštelio kardamono

  • 1 kiaušinio (patepti)

Glajui:

  • 100 g miltelinio cukraus

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  1. Sumaišykite mieles su 2 šaukštais cukraus bei pienu ir palikite 20 min., kad mielės suaktyvėtų.

  2. Sumaišykite mielių tirpalą, likusį cukrų, druską, ištirpintą sviestą, grietinę, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę. Persijokite miltus ir sumaišykite su tešlos skystąja dalimi.

  3. Gerai išminkykite. Pirmiausiai 5–6 min. lėtais apsukimais, po to galima ir greičiau. Tešla turi būti glotni.

  4. Įdėkite į didelį dubenį, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.

  5. Išklokite kepimo popieriumi kepimo formą aukštais kraštais.

  6. Bananus sutrinkite. Cukranendrių cukrų sumaišykite su cinamonu ir kardamonu.

  7. Tešlą plonai iškočiokite, patepkite minkštu sviestu, bananų tyre, gausiai pabarstykite cukranendrių cukraus, kardamono ir cinamono mišiniu. Suvyniokite vyniotinį, supjaustykite neaukštomis bandelėmis ir sustatykite bandeles formoje išsaugodami 2 cm tarpus. Palikite kildintis 40 min. Prieš kepdami patepkite paviršių kiaušinio plakiniu.

  8. Kepkite 180 °C temperatūroje. Dar karštas bandeles pašlakstykite glajumi.

  9. Glajui persijokite miltelinį cukrų ir sumaišykite su citrinos sultimis.


Skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page