top of page

Turkijos skoniai vienoje lėkštėje: lęšių sriuba su ciberžole ir mėtomis

Skaniausia šią sriubą valgyti restoranėlyje, kur valgo vietiniai turkai. Jie į lėkštę paprastai įsispaudžia ketvirtį citrinos, pagardina malta ar / ir aitriąja paprika ir įdeda gabalėlį sviesto arba įpila šlakelį alyvuogių aliejaus: taip „atgaivinamas" patiekalas... Negalime keliauti, bet gabalėlis Turkijos į Jūsų namus atkeliaus su šiuo receptu.


turkiška sriuba su ciberžole ir mėtoms, receptas

Turkiškai lęšių sriubai su mėtomis reikia:

  • 400 g lęšių (žaliųjų arba raudonųjų)

  • 1 svogūnas

  • 50 ml aliejaus

  • 4 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelis kumino

  • 1 šaukštelis džiovintų mėtų

  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos

  • ½ šaukštelio maltų aitriųjų paprikų

  • 1 citrina

  • ½ šaukštelio ciberžolės

  • Šviežių mėtų lapelių patiekti


1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite pusėje nurodyto kiekio aliejaus, kol taps permatomi. Įpilkite 1,5 l vandens, suberkite lęšius ir virkite, kol lęšiai suminkštės.

2. Pabaigoje sudėkite džiovintas mėtas, pasūdykite.

3. Atskirai pakaitinkite likusį aliejų, į jį suberkite papriką, kuminą ir ciberžolę. Pakaitinkite prieskonius, kol pradės sklisti malonus aromatas. Tada keptuvės turinį sukrėskite į sriubą. Išmaišykite.

4. Sriubą galite pertrinti, o galite ir palikti lęšius netrintus.

5. Pagardinkite citrinos sultimis. Patiekite pabarstę mėtų lapeliais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page