Skaniausia šią sriubą valgyti restoranėlyje, kur valgo vietiniai turkai. Jie į lėkštę paprastai įsispaudžia ketvirtį citrinos, pagardina malta ar / ir aitriąja paprika ir įdeda gabalėlį sviesto arba įpila šlakelį alyvuogių aliejaus: taip „atgaivinamas" patiekalas... Negalime keliauti, bet gabalėlis Turkijos į Jūsų namus atkeliaus su šiuo receptu.
Turkiškai lęšių sriubai su mėtomis reikia:
400 g lęšių (žaliųjų arba raudonųjų)
1 svogūnas
50 ml aliejaus
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis kumino
1 šaukštelis džiovintų mėtų
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
½ šaukštelio maltų aitriųjų paprikų
1 citrina
½ šaukštelio ciberžolės
Šviežių mėtų lapelių patiekti
1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite pusėje nurodyto kiekio aliejaus, kol taps permatomi. Įpilkite 1,5 l vandens, suberkite lęšius ir virkite, kol lęšiai suminkštės.
2. Pabaigoje sudėkite džiovintas mėtas, pasūdykite.
3. Atskirai pakaitinkite likusį aliejų, į jį suberkite papriką, kuminą ir ciberžolę. Pakaitinkite prieskonius, kol pradės sklisti malonus aromatas. Tada keptuvės turinį sukrėskite į sriubą. Išmaišykite.
4. Sriubą galite pertrinti, o galite ir palikti lęšius netrintus.
5. Pagardinkite citrinos sultimis. Patiekite pabarstę mėtų lapeliais.
Skanaus!
Comments