top of page

Tuno salotos su keptomis bulvytėmis ir vyno acto padažu (Receptas)

Tuno salotos yra neatsivalgomas ir turbūt vienos mėgstamiausių. Jas pagaminti labai lengva, yra mėgstamos kaip vakarienės patiekalas, bet puikiai tinka bet kuriu paros metu, o taip pat įvairiausioms šventėms. Sočios ir mėgstamos netgi tų, kurie neįsivaizduoja pietų ar vakarienės be mėsos. Skanaus!



1–2 asm.


Tuno salotoms su keptomis bulvytėmis pagaminti reikia:

  • 8 šaukštų TORRES alyvuogių aliejaus „Silencio Arbequina“

  • 1 šaukšto TORRES vyno acto „La Oscuridad“

  • ½ citrinos

  • 3 putpelės kiaušinių

  • 1 virtos bulvės

  • 1 saujos vyšninių pomidoriukų

  • ½ romaninės salotos

  • 3 šaukštų alyvuogių

  • 1 saliero stiebo lazdelės

  • 200 g TORRES tuno „Bonito“

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • TORRES nealkoholinio baltojo vyno „Natureo“ (patiekti)

1. 4 šaukštus TORRES alyvuogių aliejaus „Silencio Arbequina“, TORRES vyno actą

„La Oscuridad“, citrinos žievelę, druską ir pipirus sumaišykite iki vientisos padažo

masės.

2. Putpelės kiaušinius išvirkite verdančiame vandenyje apie 2 min.

3. Kubeliais pjaustytas virtas bulves iškepkite keptuvėje su likusiu alyvuogių aliejumi.

4. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, salotų lapus suplėšykite.

5. Patiekiant į indą sudėkite salotas, keptas bulves, pjaustytus pomidorus, alyvuoges,

pjaustytą salierą, pusiau perpjautus putpelės kiaušinius, ant viršaus sudėkite TORRES

tuną „Bonito“ ir viską gausiai užpilkite padažu.

6. Patiekite su TORRES nealkoholiniu baltuoju vynu „Natureo“.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page